تحولات لبنان و فلسطین

تهران - هنوز هم آغوش پرمهر البرز برای پرورش استعدادهای برتر ایرانی گشاده است و هر سال ۲ هزار دانش‌آموز که آزمون ورودی سخت و نفس‌گیر را پشت‌سر می‌گذارند، میراث‌دار و حافظ نام نیک و پیشینه پرافتخار این بنای با ابهت می‌شوند.

رد تاریخ در محله ولیعصر تهران؛ دبیرستانی به ماندگاری البرز

دبیرستان البرز به عنوان میراث‌ فرهنگی کشور و قدیمی‌ترین مدرسه فعال تهران است.

دبیرستان ماندگار البرز، یکی از مراکز آموزشی قدیمی و معتبر تهران است. این دبیرستان که از نخستین نمادهای آموزشی در ایران است در شمال‌غربی چهارراه کالج، کوچه البرز قرار دارد. دبیرستان البرز، پس از دارالفنون، یکی از نهادهای آموزشی پرافتخار بوده‌است. این دبیرستان به‌دلیل نمای رشته‌کوه البرز در پس، البرز نام گرفته  قدیمی‌ترین مدرسه فعال کشور است که مفاخری همچون عبدالله انوار، مصطفی چمران، جمشید مشایخی، داریوش فرهود، کامران وفا و دیگر نام‌آوران ایرانی را به چشم دیده و هنوز هم به همان زیبایی و سرزندگی ۱۰۰ سال پیش است.

پیشینه این مدرسه بزرگ به سال ۱۲۵۲ باز می‌گردد، در آن زمان، مدرسه‌ای ایجاد شد که طی دهه‌های بعد به یکی از مشهورترین و کامیاب‌ترین مکان‌های آموزشی تبدیل شد.

این مدرسه بعدها به مکان کنونی دبیرستان البرز جابجا شد و نام خود را بر چهارراهی گذاشت که تا امروز نیز نام «کالج» را با خود همراه دارد.

سال ۱۳۱۹ این مدرسه به نام دبیرستان البرز تغییر نام داده شد، اکنون بنای زیبای آجری، تصویری چشمگیر از این مدرسه مشهور به یادگار گذاشته است، در سالیان طولانی این مدرسه دستخوش تغییرات متعددی شد و افراد مختلفی در تغییر و تحولات این مدرسه نقش ایفا کردند.

این دبیرستان در نهایت در اختیار وزارت فرهنگ ایران قرار گرفت و به صورت رسمی به نام دبیرستان البرز نامگذاری شد؛ دبیرستانی که اکنون ساختمان مرکزی و ساختمان علوم آن (در شرق دبیرستان) با شماره ثبت ۲ هزار در زمره آثار ملی ثبت شده است.

دبیرستان البرز نخستین مرکزی بود که از میان نوجوانان و جوانان باهوش و مستعد شهرستان‌ها، دانش‌آموز می‌پذیرفت، شهرت دبیرستان شبانه‌روزی البرز به ویژه در عصر پهلوی دوم به اندازه‌ای بود که رقابتی شدید برای تحصیل در آن وجود داشت.

دبیرستان البرز، با حیاط و باغی بزرگ، مجموعه‌ای از ساختمان‌های قدیمی و نوساز را دربرگرفته است، بسیاری از بزرگان علم و ادب ایران، پس از نسلی که در دارالفنون تربیت شدند، دانش‌آموخته دبیرستان البرز بوده‌اند.

گاهی فقط حضور یا نام یک فرد برای اعتبار بخشیدن به یک مجموعه کافی است، اما داستان دبیرستان ماندگار البرز، حکایت دیگری است. حکایت «نامدارانی» است که برای ماندگاری «ایران» تلاش کرده‌اند و این نام‌هاست که «البرز» را هم نامدار و هم ماندگار نگاه داشته است.

شاید دبیرستان البرز بیشتر به دلیل موفقیت دانش‌آموزان آن در المپیادهای علمی و پذیرفته شدن آن‌ها در رشته‌های پزشکی و مهندسی در کنکور سراسری شناخته شده باشد، اما حوزه مهم علوم انسانی در برنامه آموزشی این دبیرستان مغفول نمانده است و تعداد زیادی از پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری در رشته‌های مختلف علوم انسانی از جمله حقوق، دانش‌آموخته رشته علوم انسانی دبیرستان البرز هستند.

برخورداری از زمین چمن طبیعی و مصنوعی، زمین‌های بسکتبال و والیبال و بدمینتون، سالن‌های ورزشی سرپوشیده برای ایام سرد سال، کتابخانه‌ها و قرائت‌خانه‌ برای داوطلبان کنکور حتی در ایام تعطیلات عید نوروز، آزمایشگاه‌های مختلف، وجود درمانگاه و حضور پزشک مقیم، حضور مشاوران تحصیلی و آموزشی، برگزاری اردوهای علمی، فرهنگی و ورزشی، در فضایی بزرگ و سرسبز به دور از انواع تنش‌ها و آلودگی‌های صوتی و بصری کلانشهر تهران، دبیرستان البرز را با آن معماری زیبا و خیره‌کننده که شایسته حمایت‌های بیشتر از سوی ارگان‌های ذی‌ربط از جمله وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت آموزش و پرورش است، به نمونه درخشان و برجسته‌ای در سطح ملی، منطقه و جهان تبدیل کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.